Депутати Тернопільської облради закликали в день пам’яті жертв Голодоморів на законодавчому рівні заборонити розважальні заходи

Опубліковано в Новини 16.12.2021

Під час четвертої сесії Тернопільської обласної ради депутати прийняли звернення до Президента України Зеленського В. О., Голови Верховної Ради України Стефанчука Р.О., народних депутатів України, обласних рад України щодо введення додаткових правил і заходів в зв'язку з вшануванням жертв Голодоморів.

– Очевидно, що жертви голодоморів та їх нащадки заслуговують на повагу, а українці мають серйозно відноситися до цього дня пам’яті. Слід зазначити, що питання Голодомору є одним з тригерів, що має критичне значення для «путінського режиму», адже саме правда про Голодомор переконливо свідчить про окупацію України радянським режимом, про те, що УРСР була лише колонією Москви і для її утримання в рамках імперії Кремль вдавався не тільки до репресій, але й до геноциду. Таким чином, питання гідного вшанування дня пам’яті жертв Голодоморів є питанням інформаційної безпеки української нації, йдеться у зверненні.

Обласна рада висунула дві вимоги: внести зміни до законодавства України, в якому за заперечення Голодомору необхідно ввести кримінальне покарання; в день пам’яті жертв Голодоморів на законодавчому рівні заборонити розважальні заходи, в тому числі роботу нічних клубів, та приватні вечірки, інформація про які поширюється в інтернеті.   

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.05.2024 soroka
Мер Києва Віталій Кличко терміново передав 150 fpv-дронів, квадрокоптери та системи РЕБ захисникам Вовчанська
Мер Києва Віталій Кличко відправив захисникам під Вовчанськ велику партію дронів та системи РЕБ. Невдовзі…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.