На Тернопільщині відкрили україно-турецький завод з виготовлення вапнякового порошку

Опубліковано в Новини 01.11.2021
Підприємство європейського взірця відкрили 29 жовтня в селі Галущинці Тернопільського району.У співпраці із партнерами з Туреччини тут запустили виробництво вапнякового борошна для будівництва доріг.

 - Під час робочої поїздки влітку в турецьке місто Чанаккале обласна адміністрація налагодила співпрацю, плоди якої ми спостерігаємо сьогодні. Вапняне борошно із Тернопільщини будуть використовувати для програми президента «Велике будівництво», під час якої ремонтують понад 1000 км доріг по всій країні, - розповідає перший заступник голови ТОДА Ігор Дем'янчук.

Завод у Галущинцях один із найсучасніших і високотехнологічних в Україні  за співпраці із турецькою компанією ERSEL, яка виготовила технологію, і компанією SIEMENS, що створила блок управління. У питанні введення заводу в експлуатацію посприяла Тернопільська ОДА.

- Ми вклали інвестицію в регіон близько 6 млн грн і зробили це сучасне підприємство. Буде вироблятися близько 6 тисяч тонн вапнякового порошку. Тут можна масштабуватися і нарощувати виробництво, якщо буде запит від регіону. Наше підприємство реалізувало цей проект в межах року. Тут особливий завод із повністю автоматизованим процесом, — розповідає Роман Яворський заступник голови правління ПРАТ «Тернопільський кар’єр».

 

Джерело: ТОДА

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.