Тернополянка стала бронзовою призеркою чемпіонату світу з дзюдо

Опубліковано в Новини 01.11.2021

Чемпіонат Світу з дзюдо серед спортсменів з порушеннями слуху з 27 до 30 жовтня 2021 року тривав у Франції. Участь змаганнях у взяли 164 атлети із 26-ти країн.

Серед 34-х осіб, які у складі Національної дефлімпійської збірної команди України представляли нашу державу, були і спортсменки з Тернопільської області - майстер спорту з дзюдо Марія Бала та кандидат у майстри спорту, першокурсниця факультету фізичного виховання ТНПУ імені Володимира Гнатюка Софія Волянюк, інформують у ТОДА.

В результаті у ваговій категорії + 78 серед жінок Марія Бала виборола бронзову нагороду, - повідомляє Тернопільський регіональний центр «Інваспорт».

Вдало виступила на турнірі і дебютантка змагань Софія Волянюк, яка у ваговій категорії до 57 кг серед жінок зайняла п’яте місце та вперше виконала норматив майстра спорту України.

Тренує спортсменок тренер ДЮСШІ «Інваспорт», заслужений тренер України Леон Уруський.

На чемпіонаті світу з дзюдо, що проходив у передмісті Парижа – Версалі, Національна дефлімпійська збірна України посіла перший загальнокомандний рядок. За три змагальні дні наша команда виборола 14 нагород – 7 золотих і 7 бронзових – і здобула першу загальнокомандну сходинку.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.