Лікарка, викладачка, податківець та безробітні: проаналізували кандидатів в депутати Нагірянської сільської ради

Опубліковано в Новини 27.10.2021

У неділю, 31 жовтня, відбудуться вибори депутатів Нагірянської сільської ради Чортківського району.

Аналітики Центру суспільних досліджень «ПОЛІС» проаналізували кандидатів за гендерною, віковою ознаками, здобутою освітою, місцем роботи та проживання. Таке дослідження було здійснено на основі даних Центральної виборчої комісії та інших публічних реєстрів.

Нагадаємо, що проміжні вибори депутатів Нагірянської сільської ради Чортківського району відбудуться 31 жовтня в двох округах, до яких входять села Капустинці та Заболотівка (округ №1), а також у селі Ягільниця (округ №4), в яких має бути обрано по одному депутату сільської ради.

Отже, серед шести зареєстрованих кандидатів в депутати Нагірянської сільської ради, які зареєстровані в двох округах, є троє чоловіків та троє жінок-кандидаток, тобто є гендерна рівність. Однак у окрузі №1 кандидатами в депутати є дві жінки (Людмила Коверська та  Іванна Попадюк) і один чоловік (Степан Москалик), а в окрузі №4 навпаки – два чоловіки (Ігор Билиця та Ігор Красовський) і одна жінка (Оксана Лось)

Щодо вікових особливостей кандидатів, то наймолодшою із кандидатів в двох округах є самовисуванка Іванна Попадюк, якій 25 років, а найстаршим із кандидатів – також самовисуванець Степан Москалик,  якому 53 роки.

Середній вік кандидатів в депутати Нагірянської сільської ради становить 41 рік.

За освітою, згідно даних сайту ЦВК, всі кандидати мають вищу освіту.

Щодо місця роботи, то за результатами аналізу Центру суспільних досліджень «ПОЛІС», серед кандидатів є один сімейний лікар (Людмила Коверська), один викладач (Іванна Попадюк), один держслужбовець податкової служби (Ігор Билиця). Троє інших кандидатів вказали в своїх відомостях, що вони тимчасово не працюють (Степан Москалик, Ігор Красовський та Оксана Лось). 

Щодо місця проживання кандидатів в депутати, то згідно інформації сайту ЦВК, кандидатка Людмила Коверська місцем свого проживання вказала село Косів Чортківського району, яке входить до Білобожницької сільської громади. Інші п’ятеро кандидатів проживають на території сіл, які входять до даних округів Нагірянської сільської громади.

За даними Державного реєстру виборців, станом на 30 вересня 2021 року, в селах Капустинці та Заболотівка (округ №1)  зареєстровано 721  виборець, а в селі Ягільниця, яке відноситься до округу №4 – 931 виборець.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

09.05.2024 soroka
На передову полетіли ще 15 «бойових пташок» DJI Mavic 3 Pro нашим єгерям» - Сергій Надал
Передали ще 15 квадрокоптерів DJI Mavic 3 Pro для наших Героїв з 71-ї окремої єгерської…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.