За що на Тернопільщині судитимуть керівника управління лісового та мисливського господарства?

Опубліковано в Новини 27.10.2021

Тернопільською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт щодо посадовця Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства, через службову недбалість якого державі завдано збитків на понад 2,1 млн грн (ч. 2 ст. 367 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що керівник обласного управління не забезпечив охорони лісів підприємств, що належать до сфери управління Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства від незаконних рубок. Посадовець «не помітив» вирубування дерев на території об’єктів природно-заповідного фонду краю, а саме: лісового заказника загальнодержавного значення «Суразька дача», національного парку «Кременецькі гори», ботанічних заказників загальнодержавного значення «Яблунівський» та «Дача Галілея». За висновками експертів, незаконною вирубкою дерев у заповідній зоні державі завдано збитків на понад 2,1 млн грн.
Завершено слідство, що здійснювалось ТУ ДБР, розташованого у місті Львові.
Боротьба зі злочинністю у сфері лісокористування триває. За  принципової позиції прокурорів Тернопільщини з початку 2021 року до кримінальної відповідальності притягнуто уже 6 посадовців лісової охорони обласного управління лісового та мисливського господарства, серед яких також керівники місцевих лісогосподарських підприємств й головні лісничі, безпосереднім обов’язком яких є захист лісів від незаконних рубок.
 
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури  

Прокоментувати:

СОЦІУМ

09.05.2024 soroka
На передову полетіли ще 15 «бойових пташок» DJI Mavic 3 Pro нашим єгерям» - Сергій Надал
Передали ще 15 квадрокоптерів DJI Mavic 3 Pro для наших Героїв з 71-ї окремої єгерської…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.