Інтернет-шахраї оформили кредити на мешканців Тернопільщини

Опубліковано в Новини 15.10.2021

Шахрайська схема під умовною назвою «кредити на чужі документи» є одним з найпоширеніших видів кредитного шахрайства. По суті це оформлення боргових зобов’язань на людей, які не мають ніякого відношення  до даних правочинів. 

Дуже часто для отримання кредиту на чужий паспорт достатньо мати копію документа в паперовому або електронному форматі, а в окремих випадках навіть цієї формальності не знадобиться. Єдина вимога – володіти інформацією з основних документів будь-якої особи, і сміливо можна звертатись за тимчасовою фінансовою допомогою.

Проведення подібних афер можливе, як правило, в нових компаніях, де програми верифікації ще не налаштовані відповідним чином, а також в установах, які працюють нелегально.

Однак, треба сказати, що навіть в різноманітних фінансових установах неможливо уникнути ситуації з оформленням кредитів на підроблені або чужі документи, а також інших кредитних афер. Для прикладу,  ситуація з загубленим або вкраденим паспортом: щоб оформити кредит на власника паспорта, достатньо акуратно вклеїти іншу фотографію або підібрати особу з подібною зовнішністю. 

Такi афери загрожують втратами для банку, або при відсутності доказів, боргом для справжнього власника паспорта. 

Від такого роду злочину потерпіло двоє мешканців області. 24-річна тернополянка виявила, що невідома особа оформила на неї кредитне зобов’язання на суму 7понад 100 000 гривень. Ще один потерпілий  - житель села Підгороднє . На його ім’я взяти кредит на суму 3800 гривень. 

Відомості про події правоохоронці Тернопільського РУП внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

 

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

08.10.2024 soroka
"Тернопіль для ЗСУ: 16-й батальйон отримує крила та міць"
Небо та земля - два фронти, на яких щодня виборюють нашу свободу бійці 16-го окремого…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.