У Тернополі зміниться тариф на теплову енергію для потреб бюджетних установ

Опубліковано в Новини 14.10.2021

Реагуючи на звернення КП «Тернопільміськтеплокомуненерго», на черговому засіданні виконавчого комітету прийнято рішення про коригування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання та послугу з постачання гарячої води для потреб двох категорій споживачів – установ, організацій та підприємств, які фінансуються з бюджетів усіх рівнів та всіх інших споживачів, крім населення, які отримують теплову енергію від КП «Тернопільміськтеплокомуненерго».

- У зв’язку із зростанням ціни на природний газ та навіть враховуючи ті зобов’язання за Меморандумом, які Уряд і НАК «Нафтогаз України» виконуватимуть з одного боку, а місцеве самоврядування - з іншого, нам гарантована фіксована ціна на газ для теплопостачання бюджетних установ до кінця 2022 року в межах 16,8 тис. грн за тисячу кубометрів. Раніше ця вартість була нижчою, тому зараз ми змушені робити коригування тарифів на послугу з постачання теплової енергії для бюджетних установ, оскільки вартість природного газу в ціні тарифу за тепло зросла на понад 82%, - пояснив міський голова Сергій Надал. -  Проте, завдяки тим енергоощадним заходам, які провели КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» за останні роки, зокрема модернізації котелень і насосного обладнання, у нас значно зменшилося споживання газу та електроенергії, тому сьогодні ми піднімаємо тариф на теплову енергію не на 82%, а лише на 55%. Звертаю увагу, що вартість послуги постачання теплової енергії та гарячої води для населення не зросте, ціна для населення до кінця опалювального сезону 2021/2022 залишається без змін.

Сергій Надал додає, що більшість витрат на компенсацію вартості природного газу для теплопостачання тернопільських комунальних та бюджетних установ будуть покриватися з бюджету громади і для цього виділятиметься додаткове фінансування.

Фото: з відкритих джерел

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.