У тернопільському парку ім. Т. Шевченка висадили 10 саджанців тюльпанових дерев

Опубліковано в Новини 05.10.2021

Учора, 4 жовтня, у Тернополі на Алеї світлої пам’яті тернополян, полеглих у російсько-українській війні, висадили 10 молодих саджанців тюльпанових дерев (Ліріодендрон тюльпановий). До озеленення парку долучилися міський голова Сергій Надал та родини загиблих Героїв.

- Алея у парку була закладена в 2017 році з метою вшанування пам’яті полеглих учасників бойових дій на Сході України. Тоді там висадили вісім дерев породи тюльпанове дерево – унікальної рослини родом з Північної Америки, яка на території України зустрічається лише в деяких ботанічних садах та парках. Проте частина молодих саджанців була знищена вандалами, деякі не прижилися, - повідомив Сергій Надал. - Тому сьогодні, з метою відновлення Алеї, ми висаджуємо на ній ще 10 тюльпанових дерев. Сподіваємося, усі вони приймуться, а тернополяни будуть дбайливо ставитися до нових дерев.

 

Довідка. Тюльпанове дерево (Ліріодендрон тюльпановий)- рідкісне та ефектне листопадне дерево з високими декоративними якостями. Квіти у ліріодендрона з’являються пізно, у віці 20-30 років. Цвіте дерево наприкінці травня – на початку червня неймовірними, пахучими, жовто-зеленими квітами, які за формою дуже нагадують тюльпани. До початку цвітіння дерево привертає увагу листям незвичної форми, що нагадує ліру (звідси і його назва – Ліріодендрон). Тривалість життя тюльпанового дерева – до 500 років. У Тернополі найстаріше тюльпанове дерево зростає у Сквері Чорновола.

 

Джерело: ТМР

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.05.2024 soroka
Мер Києва Віталій Кличко терміново передав 150 fpv-дронів, квадрокоптери та системи РЕБ захисникам Вовчанська
Мер Києва Віталій Кличко відправив захисникам під Вовчанськ велику партію дронів та системи РЕБ. Невдовзі…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.