Мешканець Тернопільщини віддав шахраям 180 000 гривень

Опубліковано в Новини 21.09.2021

Як встановили працівники поліції, спочатку до жителя Бучача зателефонувала жінка, яка представилася працівницею банку. Почала розповідати про проблеми з його карткою. Порадила провести деякі банківські операції, аби убезпечити рахунок від доступу сторонніх осіб. Відтак сказала, що з’єднає його з представником служби безпеки банку, який допоможе вирішити ситуацію.

Розмову з потерпілим продовжив чоловік. Він почав розпитувати у жителя Бучача особисті дані картки, порадив зняти усі гроші з неї та перекинути їх на інші рахунки. Сказав, що усе це робиться в цілях безпеки і гроші клієнту банк невдовзі поверне. Потерпілий повірив телефонному незнайомцю.

Упродовж двох днів житель Бучача через термінал перекидав частинами гроші, зняті зі своєї картки, на мобільні номера, які йому диктував аферист. Зловмисник весь час тримав на зв’язку свою жертву та керував його діями. Загальна сума, яку втратив житель Бучача, становить 180 000 гривень.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочинів.

 

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

07.05.2024 soroka
Данія готова інвестувати у Тернопілля
Днями Тернопільщину відвідала делегація у складі представників гуманітарної місії ОБСЄ, представників українського бізнесу і данських…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.