Версія для друку

Тернопільська "Нива" зазнала нищівної поразки вдома

Опубліковано в Новини 14.09.2021

13 вересня футбольний клуб "Нива" Тернопіль у 8 турі чемпіонату Першої ліги у домашньому матчі зазнав розгромної поразки від "Альянсу".

До цього протистояння "Нива" ділила з "Оболонню" звання другої в чемпіонаті захисної ланки (звісно, після харківського "Металіста") - за показником пропущених голів. Було всього "4". Як бачите з підсумкового рахунку, тепер це звання пішло в небуття. Зате у "Альянсу" показник атаки, забитих голів, суттєво зріс!

Почин підопічні Юрія Ярошенка заклали на старті, фактично перебрали цю практику в "Ниви". Якраз тернополяни звикли забивати першими, у першому таймі, й дотягувати матч до перемоги. Створили напівмомент після хорошої подачі з кутового Ігоря Семенини. А далі забили їм. Провал на фланзі, туди з глибини ввірвався Микола Агапов, йому віддав із центру Піднебенной. Микола виконав висотний простріл на дальню штангу, а там ударом під поперечину замкнув Сергій Загинайлов - 0:1.

Далі настав момент слави Станіслава Шарая. "Альянс" подав три поспіль кутові, притім з першого Стас ледь закрутив м'яча у ворота "Ниви" і в останній момент врятував кіпер Механів. А от третій навіс від Шарая став гольовим - ударом головою відгукнувся Руслан Пісний - 0:2.

Третій гол надійшов вже з лівого флангу із гри після подачі від Валерія Рогозинського. Ударом головою ще й із відскоком від газону відзначився центральний хавбек Піднебенной - 0:3.

Забити за кілька хвилин міг і Станіслав Шарай - "Альянс" влаштував пожежу в штрафному "Ниви" й кіпер Механів був відіграний, але врятував на лінії захисник Демчук. У відповідь перший момент створили тернополяни: після лонгболу від захисту нападник Різник прокинув м'яч повз кіпера "Альянсу" Важинського - липоводолинців врятував капітан Пікуль. Чудовий момент втратив лідер "Ниви" Ігор Семенина, майстер стандартних положень. Він класно вдарив у верхній кут зі штрафного, але кіпер Важинський зумів перевести в поперечку, і вже від неї м'яч вилетів на кутовий.

Побиття "Ниви" продовжилось у другому таймі: після прострілу м'яч влучив у руку капітану й центрбеку "Ниви" Тарасові Мороз. Пенальті Піднебенного відбив Максим Механів, але першим на добиванні був Шарай - 0:4.

Той же Станіслав Шарай вже за кілька хвилин пішов з поля після дуже грубого фолу в центрі поля проти Ігоря Семенини - підкат ззаду в ногу. Ще й за метр від арбітра.

Тернополяни в більшості пішли в атаку й пропустили контрвипад, такий же як і перший гол. Прорив Агапова правим флангом, навіс і знову Загинайлов - 0:5.

Гол престижу "Ниві" вдалося забити уже в кінці поєдинку. Навіс до штрафного від Ігоря Гатали викликав "пожежу", м'яч від когось відлетів до Сергія Кисленка, а той пробив низом - 1:5.

Перша ліга, 8 тур

13.09.2021, 18:30

Місто Тернопіль, стадіон імені Романа Шухевича

Арбітр у полі – Степан Лапко (Львів)

Нива (Тернопіль) – Альянс (Липова Долина) 1:5

Голи: Сергій Кисленко (75) – Сергій Загинайлов (9, 62), Руслан Пісний (13), В’ячеслав Піднебенной (15), Станіслав Шарай (51)

Нереалізований пенальті: В’ячеслав Піднебенной (51 – Альянс)

Вилучення: Станіслав Шарай (57 - Альянс)

Нива: 1 Механів Максим, 5 Хруставка Олег, 21 Вовченко Семен, 33 Демчук Максим, 50 Дворовенко Владислав, 15 Мороз Тарас, 7 Семенина Ігор, 24 Козак Богдан, 88 Проців Максим, 10 Різник Андрій, 23 Бичек Костянтин.

Запасні: 71 Жупанський Віталій, 9 Кисленко Сергій, 99 Малащук Андрій, 17 Волохатий Роман, 8 Дедух Руслан, 11 Гатала Ігор, 2 Скакун Андрій, 65 Васько Артем, 77 Мамешев Магомед, 18 Кобеля Олександр, 4 Зінь Андрій, 25 Вольський Данііл.

Головний тренер – Ігор Климовський

Альянс”: 88 Важинський Ярослав, 33 Пікуль Костянтин, 4 Неплях Євген, 11 Пісний Руслан, 78 Рогозинський Валерій, 15 Лебеденко Олександр, 9 Піднебенной В’ячеслав, 99 Ярошенко Костянтин, 25 Шарай Станіслав, 13 Агапов Микола, 7 Загинайлов Сергій.

Запасні: 55 Єфанов Руслан, 44 Адаменко Роман, 37 Зайков Кирило, 17 Осадчий Ян, 8 Лучик Олександр, 10 Карноза Артур, 22 Шмигельский Богдан, 96 Сидоренко Ярослав, 21 Шпирьонок Артем.

Головний тренер - Юрій Ярошенко

Джерело: ua-football.com