Музей з Тернопільщини отримав грант від Українського культурного фонду

Опубліковано в Новини 06.08.2021

Борщівський обласний комунальний краєзнавчий музей отримав грант від Українського культурного фонду.

Експерти Українського культурного фонду високо оцінили заявку комунальної установи Тернопільської обласної ради в програмі «Культура. Туризм. Регіони» (лот — Локальний музей).

Отримавши 416 балів, музей посів сьоме місце в рейтингу. Сума виграного гранту становить 622 796 грн, повідомляє ТОР.

Проект, задум якого належить археологу та досліднику трипільської культури Михайлу Сохацькому, спрямований на вдосконалення і розвиток туристичного потенціалу «Печери-музею трипільської культури Вертеба».

«Однією з головних цілей є переекспозиція двох існуючих експозиційних ділянок та створення нової — «Гончарна майстерня трипільського майстра». В експозиціях розмістять інформаційні стенди з поясненнями. Біля входу до печери-музею інформаційний стенд розповідатиме про пам’ятку трипільської культури — печеру Вертебу, період перебування у ній трипільців, археологічні дослідження, які проводилися у Вертебі з переліком дослідників та років досліджень, — розповідають у музеї. — Неподалік об’єкту встановлять інформаційно-тематичну скульптурну композицію, як пам’ятний знак про перші дослідження трипільської культури у 1884 році на території сучасної України, зокрема, в печері Вертебі. Вона стане вагомим інформаційним доповненням до новостворених експозиційних ділянок».

Як зазначають у музеї, реалізація задуманого проекту допоможе відвідувачам краще ознайомитися з історичним минулим однієї із найяскравіших археологічних культур — трипільської та отримати цілісну картину життя давніх людей в печері Вертеба.

«Також у рамках проекту планується створення власного Інтернет-ресурсу, адже його наявність — актуальне питання сьогодення. Це дозволить музею бути конкурентноспроможним в сучасному світі, розширити аудиторію відвідувачів», — додають у закладі.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.