На Тернопільщині зафіксовано 52 випадки штаму коронавірусу «Дельта»

Опубліковано в Новини 07.08.2021

Учора, 6 серпня у Тернополі відбулося чергове онлайн-засідання оперативного штабу для боротьби з коронавірусом, під час якого медики проінформували про стан епідеміологічної ситуації в області та громаді, зокрема.

Зі слів в.о. директора ДУ «Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Юрія Дементьєва, наразі Тернопільська область перебуває у зеленій карантинній зоні, проте впродовж останніх двох тижнів спостерігається локальне зростання кількості інфікувань COVID-19, зокрема на 50% зросла кількість хворих у Тернопільській громаді.

- За останні 10 днів у Тернополі лабораторно підтверджено 88 випадків коронавірусної хвороби, найбільша частка інфікованих – це особи віком від 18 до 49 років (63 особи). Серед хворих також є двоє медиків та четверо дітей, - повідомив Юрій Дементьєв. - Тижневий відсоток перевищення епідпорогу наразі у Тернополі не спостерігається, проте станом на 6 серпня інтенсивний показник захворюваності у місті складає 43,2% при загальнообласному - 20,5%. Хочу наголосити, що окрім британського штаму коронавірусу, який здебільшого циркулював у місті та області раніше, станом на сьогодні в області зафіксовано 52 випадки штаму коронавірусу «Дельта». Тож очікувано, що «Дельта» поступово поширюватиметься в межах області.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.