Тернополянин розповів, які сувеніри варто придбати в Конго (фото)

Опубліковано в Новини 24.06.2021

Тернопільський військовослужбовець Юрій Кульпа, який з миротворчою місією ООН перебуває зараз у ДР Конго розповів про сувеніри, які в країні можна придбати на згадку.

Історією він поділився на власній сторінці у соціальній мережі.

— Мабуть, кожен хто перебуває на теренах Африки має намір привезти для себе сувенір на згадку, або невеличкий подарунок для знайомих, друзів, родичів. Серед розмаїття товарів для інтер'єру, гардеробу, речей для повсякденного ужитку, чимало сувенірів виготовлених власноруч. Торгують ними на ринках, в крамничках, або посеред вулиці. Дуже красиво виглядають вироби з каменю, з вулканічної лави, з червоного, або чорного (ебенового) дерева. Милі вироби бегемотів, підставки під книги у вигляді носорогів або слонів, статуетки африканок з тонкою шиєю і неймовірною грацією. Своєрідні магнітики на холодильник, зроблені власноруч з дерев’яної основи, — каже тернополянин.

За його словами, ціни на дрібні сувеніри коливаються від одного американського долара до п'ятдесяти, в залежності від виробу.

 — Практично за кожен товар потрібно торгуватися, адже мзунгу - біла людина мовою місцевих, або іноземець, на якому можна добре заробити. Скажімо за розмальовану тарілку середніх розмірів місцевий продавець просив десять доларів. Після перемовин не куплю, бо дорого ціна опустилася вдвічі й торгаш готовий був віддати її за п’ять. Те ж саме з дерев’яними горилами. За невеличкий в розмірах екземпляр хотів п'ять доларів, а коли покупець розвертався та йшов до іншого, віддавав її вже за три. Дерев'яний самокат маленьких розмірів (чукуду) вартує 1-2 долари, дармовис (брелок) - один долар, — говорить Юрій Кульпа.

 Не варто купувати дерев’яних масок, адже за повір’ями місцевих, разом з ними у дім може прийти нещастя, каже військовослужбовець.

— Чого не варто купувати в Африці на мою думку - це дерев'яних масок. Подейкують, що енергетика такого виробу може принести біду новому власнику, оскільки маски в Африці асоціюються з проведеннями різних заходів чи ритуалів, — додає Юрій Кульпа.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.