У мешканців Тернопільщини правоохоронці вилучили дві гранати

Опубліковано в Новини 07.06.2021

На Тернопільщині триває профілактичний етап з виявлення та вилучення зброї, боєприпасів та вибухівки.

Димову гранату ДМ-11 військового взірця, обладнану електрозапалювачами, виявили та вилучили працівники Відділення поліції №3 Теребовлі в місцевого мешканця. Небезпечний предмет направили на експертизу в науково-дослідний експертно-криміналістичний центр.

Гранату чоловік зберігав на власному подвір’ї. Він стверджує, що знайшов її ще наприкінці травня біля недіючого кам’яного кар’єру в селі Острівець і приніс додому. Вибуховий пристрій у дворі помітили сусіди та повідомили про це на лінію “102″. На місце події виїжджали правоохоронці та вибухотехніки.

Ще одне повідомлення про ймовірно небезпечний предмет неподалік зупинки громадського транспорту в Збаражі повідомили перехожі. Експерти, які прибули на виклик, підтвердили, що це граната Ф-1 із запалом. Під час проведення слідчо-оперативних заходів поліцейські встановили, що вибухівку заховав місцевий житель. Чоловік стверджує, що місяць тому знайшов неподалік відстійників поліетиленовий пакет з забороненим предметом. В поліцію не повідомив, а заховав усе неподалік недіючої автостанції.

Обидва факти правоохоронці внесли в ЄРДР згідно зі ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

 

Фото: з відкритих джерел

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.04.2024 soroka
В "УДАРі Віталія Кличка" порушили питання збільшення представництва жінок в органах влади
Гендерна рівність та соціальна інклюзія – важливі складові демократичного розвитку суспільства та партійного будівництва зокрема.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.