Півторарічний Арсен Борис зі Скалата виграв у лотерею препарат, вартістю 2 мільйони 300 тисяч доларів

Опубліковано в Новини 03.06.2021

Про це повідомила мати хлопчика Надія Борис.

За її словами, препарат коштує 2 мільйони 300 тисяч доларів. Батьки збирали гроші на ліки для сина з 29 січня цього року. За цей час люди зі всієї України проводили для дитини благодійні акції.

Вдалося зібрати понад 33 мільйони гривень – це близько половини від необхідної суми.

- Ми подавалися на лотерею в Києві, то ін'єкцію передадуть в цю лікарню. Ми вимушені її отримати там. Точних термінів, коли саме привезуть вакцину немає. Говорили, що найменше це місяць. Десь 2-3 місяці. Ніхто цього не знає. Поки Арсен не отримує цього лікування, то кошти залишаться на рахунках. А коли він отримає лікування , ми частину коштів використаємо на реабілітацію. Дізнаємося де хороша реабілітація, скільки це коштує. Кошти, які залишаться передамо на благодійність, – каже Надія Борис.

Батько Арсена Юрій Борис розповів, як зареєструвалися на лотерею:

- Ми почули, що є така лотерея, подали заявку 1 березня. Підготували необхідні документи і здали аналізи. 15 березня був розіграш. Нам вдалося її виграти. 31 травня зателефонував представник цієї лотереї і попросив додати документи. Не ті, що ми подавали при заявці, а паспортні данні і свідоцтво про народження.

Спінальна м’язова атрофія – це спадкове захворювання, яке призводить до слабкості та атрофії м'язів. Про це розповів дитячий невропатолог Олег Кобрин. За його словами, в Тернополі є троє дітей з таким діагнозом.

 

Джерело: "Суспільне"

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.