Версія для друку

«Нова українська школа»: на Тернопільщині підбили підсумки пілотного проекту

Опубліковано в Новини 01.06.2021

 

Пілотний проєкт тривав чотири роки. На Тернопільщині його впровадили у 4 навчальних закладах та було створено 11 класів.
Як зазначає вчителька Збаразької ЗОШ І-ІІ ст.№ 1 Наталія Флінта, це дуже гарна програма.

- Дітям дуже подобається. За чотири роки ми зробили їх щасливими. У дітей розвинуті комунікативні навички. Вони можуть вирішувати проблеми, підтримувати один одного. Ми створили команду класу, де знають коли й кому потрібна допомога. Це напевно «суперово», коли діти приходять в школу і їм емоційно комфортно, і вони можуть спокійно навчатися та засвоювати матеріал, - каже Наталія Флінта.

Відтак, в рамках проєкту «Нова українська школа», на Тернопільщині було випущено 229 учнів. Надалі діти продовжуватимуть навчання у старших класах.

- Ми набираємо нові класи. Виклики знову великі. Але ми не кажемо, що це вже кінець. Ми розуміємо, що кожен день потрібно працювати і опановувати нові методики викладання, вчитися, прогресувати. Наша робота - це постійне навчання. Потрібно йти за дітьми та розуміти, що їх цікавить. Для того, щоб ці інтереси використати під час навчання, - наголосила Наталія Флінта.

Додамо, Міністерство освіти та науки готує впровадження реформи «Нова українська школа» у 5-9-х класах. Проєкт розраховано провести протягом 2021-2027 років.

 

Фото: ТОДА