У Тернополі освятили Свято-Троїцький духовний центр

Опубліковано в Новини 24.05.2021

Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, 22 травня, освятив Свято-Троїцький духовний центр, що на вул. Злуки у Тернополі та провів  Божественну літургію. На захід завітали преосвященні владики, парафіяни та представники влади.

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній помолився на могилі головного фундатора Свято-Троїцького духовного центру отця Анатолія Зінкевича, який відійшов у вічність у 2019 році. Але його справу гідно продовжує син і чинний настоятель духовного центру отець Микола Зінкевич.

- Я надзвичайно радий, що отець Микола Зінкевич гідно продовжує справу свого батька у розбудові духовного центру. Впевнений, що з часом тут буде основний осередок духовного життя міста. Сподіваюся, що з Божою допомогою будівництво вдасться завершити якомога  швидше. Я надзвичайно радий, що саме мені випала честь освятити це релігійне місце і сподіваюся, що при наступному відвідувані, я побачу його завершеним, - сказав Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Також на території Свято-Троїцького духовного центру відкрили пам’ятник Данилові Галицькому. Зважаючи на заслуги князя Данила в утвердженні православ'я на західноукраїнських землях, саме на його честь і було  створено даний духовний центр.

До складу Духовного Центру мають увійти: собор Святої Тройці, церква Покрови Пресвятої Богородиці та церква Всіх Святих (печерна), школа мистецтв, школа народних ремесл, паломницький центр, лікарня, музей давнини, будинок для самотніх людей похилого віку, сиротинець, монастирський та братський корпуси, пресцентр, дзвіниця, бювет тощо.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.