У Тернополі викрили злочинців, причетних до крадіжок будматеріалів на понад 5 мільйонів гривень

Опубліковано в Новини 23.05.2021
Крадіжки учасники угруповання скоювали з об’єкта, будівництво якого ведеться за бюджетні кошти. Сума збитків становить 5,5 мільйона гривень.
 
Крадені товарно-матеріальні цінності зловмисники збували за зниженими цінами суб’єктам господарювання у Рівненську область. Незаконну схему збагачення викрили співробітники управління стратегічних розслідувань Тернопільщини.
 
- До поліцейських надійшла заява від представника будівельної компанії про те, що з майданчика, де за бюджетні кошти здійснюється будівництво спортивного комплексу, систематично вчиняються крадіжки будівельних матеріалів.  У ході оперативних заходів нам вдалося встановити, що до злочину причетні щонайменше четверо осіб, - розповів заступник начальника управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області Віталій Кравчук.
 
Документуючи злочинну діяльність крадіїв, оперативники встановили: зловмисники діяли організовано. Кожному з них було відведена окрема роль задля досягнення кримінальних цілей. Організатором групи виступив раніше судимий за майнові та наркозлочини 43-річний тернополянин. У спільники взяв ще трьох жителів обласного центру, двоє з яких у минулому теж мали проблеми із законом. Зловмисникам вдавалося не лише безперешкодно проникати на територію будівельного майданчика та  з допомогою спеціальної техніки і вантажівок тоннами вивозити будівельні матеріали, а й швидко знайти місця збуту. З’ясувалося, що реалізовували крадене вони за зниженими цінами підприємцям із Рівненщини.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що злочинна група викрала з об’єкта, будівництво якого здійснюється за кошти державного та місцевого бюджетів, 230 тонн арматури  на суму 5,5 мільйона гривень.
 
- Завдяки спільним зусиллям оперативників управління стратегічних розслідувань та співробітників Тернопільського районного управління поліції, під процесуальним керівництвом окружної прокуратури вдалося викрити злочинну групу з ознаками організованості. На даний час усім чотирьом фігурантам кримінального провадження оголошено підозру за частиною 5 статті 185 Кримінального кодексу. Організатор та один з учасників групи вже перебувають під вартою, вирішується питання про обрання запобіжного заходу ще двом підозрюваним, - повідомив Віталій Кравчук.
 
Під час санкціонованих обшуків поліцейські вилучили речові докази, серед яких - комп’ютерна техніка та печатки, з допомогою яких зловмисники виготовляли документи для прикриття своєї злочинної діяльності.
 
Оперативники управління стратегічних розслідувань і надалі здійснюють комплекс слідчо-розшукових дій із метою документування злочинної діяльності фігурантів та відшкодування завданих збитків, а також встановлення інших осіб, причетних до вчинення даного кримінального правопорушення.
 
 
 
Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.