Інтернет-аферисти ошукали мешканців Тернопільщини

Опубліковано в Новини 09.02.2021
Факти шахрайства задокументували працівники поліції вчиненні щодо мешканців області. Краяни продавали й купували товар в мережі – Інтернет, а як наслідок втрачали кошти. Одні з потерпілих самостійно переказували готівку на рахунки пройдисвітів, інші переходили за різноманітними посиланнями й аферисти спустошували їх електронні гаманці.
 
Троє заявників хотіли підзаробити. Вони розповіли, що розмістили на сайтах – оголошень публікації про продаж як одягу та взуття. До них телефонували потенційні покупці й запевняли про намір придбати майно. Однак аби кошти надійшли на рахунки продавців, необхідно було заповнити дані в посиланні, яке скидали покупці-аферисти.
 
Громадяни самі того не розуміючи допомагали пройдисвітам без будь-яких труднощів збагатитися за їх рахунок. Двоє потерпілих – тернополяни, вони втратили 2010 гривень та 14500 гривень, а от житель Петриків позбувся майже 13000 гривень, які були списані з їх рахунків.
 
Ще четверо потерпілих переказали кошти аферистам, як передоплату за бажаний товар. Тернополянин купував одяг, який пройдисвіт оцінив в 414 гривень, жителька Гаїв-Шевченківських хотів запастися дровами, за які невідомий забажав 2000 гривень. Мешканець Лановецького району мав намір придбати паливні картки вартістю 1400 гривень, а тернополянка придбати ноутбук вартістю 3600 гривень. Бажаного майна вони так й не отримали, натомість звернулися за допомогою до правоохоронців.
 
Відомості про події внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до статті 190 Кримінального кодексу України.
 
Фото: з відкритих джерел
Наступна публікація: У Тернополі горів магазин

Прокоментувати:

СОЦІУМ

11.10.2024 soroka
«Українська команда» передала партію великих дронів-літаків бійцям батальйону «Свобода» на Сіверський напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» передав партію великих дронів-камікадзе бійцям батальйону «Свобода» 4 бригади оперативного призначення…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.