Тернополянин розповів про умови навчання у африканському виші

Опубліковано в Новини 02.02.2021

Тернополянин Юрій Кульпа, який з миротворчою місією перебуває  у Конго, розповів про навчання в місцевому університеті.

Про навчальний заклад чоловік розповів на власній сторінці у соціальній мережі.

За словами чоловіка попри те, що місцеві студенти мають власний виш, його стан бажає кращого.

— Чотириповерхова будівля університету, побудована у 1980-х роках, була символом науки для всієї країни. Але дві війни, численні повстанські конфлікти, вищий навчальний заклад залишився зовсім не таким, яким він був на початку,  каже Юрій Кульпа. —  Сьогодні в університеті зламані вікна, частково, або повністю вибиті шибки, пошкоджені електрощитові, відсутність їдальні й туалету, який функціонує. Це при тому, що університет відвідують понад 10 0000 студентів.

Попри умови, навчання в університеті платне.

Для конголезців сума навчання за рік становить від 300 американських доларів. Для студентів з інших держав ця сума подвоюється, інколи у декілька разів, в залежності від спеціальності. Мова викладання предметів в університеті є французька, — розповідає тернополянин.

Щоб розпочати навчання в  університеті абітурієнтам потрібно здати вступні іспити.

— Подаючи заявку на вступ до Університету Гоми в Демократичній Республіці Конго, абітурієнти повинні підготувати та подати необхідні документи, а згодом скласти вступні іспити. Навчаються студенти в ньому на бакалавраті, магістратурі за спеціальностями: психологія, право та юриспруденція, бухгалтерський облік, освіта, сільське господарство, адміністрація, політологія, спілкування та інші, — розповідає Юрій Кульпа. — Декілька років тому корпус університету у Гомі перефарбували в темно-сині фарби. Це колір телекомунікаційної компанії, яка встановила на даху своє обладнання, оскільки визнала його найвищою будівлею в місті та оплатила вартість фарбування в обмін на рекламні площі.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

11.10.2024 soroka
«Українська команда» передала партію великих дронів-літаків бійцям батальйону «Свобода» на Сіверський напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» передав партію великих дронів-камікадзе бійцям батальйону «Свобода» 4 бригади оперативного призначення…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.