На Тернопільщині продовжують перевіряти пансіонати та геріатричні будинки

Опубліковано в Новини 03.02.2021

На Тернопільщині триває інспекція пансіонатів для громадян похилого віку, будинків-інтернатів для осіб з інвалідністю, та геріатричних будинків. Її мета - перевірка належних умов проживання громадян в таких установах.

- Минулого тижня Тернопільська облдержадміністрація спільно з органами МВС України та ДСНС розпочала перевірку діяльності приватних закладів, де перебувають особи похилого віку. Уже перевірено 39 закладів цієї категорії. За результатами перевірки складено 4 адмінпротоколи. Інші заклади також продовжує перевіряти управління ДСНС, - зазначила директор департаменту соціального захисту населення ТОДА Наталія Найчук.

При перевірці пансіонатів, геріатричних закладів звертають увагу на забезпечення належних умов проживання громадян в установах, їх наповненість, дотримання правил пожежної безпеки, наявність установчих та інших юридичних документів.

- Згідно з нормами, люди, які мають проблеми з руховим апаратом, повинні розміщуватися на першому поверсі. Однак, цієї норми багато хто не дотримується. Також поліція продовжує виявляють об'єкти, які надають послуги без погодження з Міністерством соціальної політики, без внесення до державного реєстру надання соціальних послуг, - каже Наталія Найчук.

 

Фото: з відкритих джерел

Прокоментувати:

СОЦІУМ

11.10.2024 soroka
«Українська команда» передала партію великих дронів-літаків бійцям батальйону «Свобода» на Сіверський напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» передав партію великих дронів-камікадзе бійцям батальйону «Свобода» 4 бригади оперативного призначення…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.