На Тернопільщині людей закликають долучитися до відновлення історичної пам’ятки

Опубліковано в Новини 01.02.2021

У селі Нараїв на Бережанщині потребує відновлення гора «Замчисько».

Про це у спільноті Нараїв, с. Бережанського району повідомив Віктор Свищо.

Він закликав небайдужих громадян долучатися до обговорення проблеми та її вирішення.

– Гора "Замчисько" – чи не найулюбленіше місце відвідування односельцями, молоддю села історичної пам’ятки! Кілька років тому місцевою громадою було проведено обширний обсяг робіт, не буду перераховувати що саме, всі про це знають! Але це тільки мала частка того, що ще хотілось  би  зробити! Цвинтар першої світової війни знову заріс і знаходиться у вкрай занедбаному стані. Хрест, зведений всім борцям за Волю України, полеглим воїнам села, знову ледь похилився. Насип знов заріс кущами та бур’янами. Потрібно подумати усім та скласти комплексний план по реконструкції та відновленню історичної пам’ятки, можливо навіть звести малі архітектурні форми, наприклад, лавки, щоб можна було відпочити, подумати, сховатись від дощу... Прошу не цуратись, а жваво долучатись до обговорення проблеми та її вирішення! написав Віктор Свищо.

Фото: Віктор Свищо

Прокоментувати:

СОЦІУМ

14.10.2024 soroka
«Це крайній прояв цинізму», – Рада ветеранів Тернопільської області про відповідь ОВА щодо запровадження «Хвилини пам’яті»
Ще 20 вересня під час засідання Рада ветеранів Тернопільської області закликала очільників ТОВА, ТОР та…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.