Наймолодшому депутату Кременецької райради 20 років, найстаршому – 64

Опубліковано в Новини 28.12.2020

10 грудня почала свою роботу Кременецька районна рада 8 скликання.

Аналітики Центру суспільних досліджень «ПОЛІС» проаналізували новий депутатський корпус за віковою характеристикою. Таке дослідження було здійснене на основі даних сайту Центральної виборчої комісії та Кременецької районної ради, повідомляють на сторінці Центру суспільних досліджень «Поліс».

Щодо розподілу депутатів за віком, то серед 42 депутатів Кременецької районної ради, «молодих» депутатів, тобто у віці 18-35 років – всього  5 депутатів, що становить 12 %  від усього депутатського  складу,  у віці 36-50 років – 20 депутатів, що становить майже половину (48 %), а у віці 51 рік і старші – 17 депутатів, то становить 40%  від усього депутатського корпусу Кременецької райради.

Тобто, згідно аналізу депутатського корпусу новообраних 3 районних рад Тернопільської області, проведеного Центром суспільних досліджень ПОЛІС, зокрема щодо вікових особливостей,  Кременецьку районну раду можна назвати районною радою «середнього віку». Оскільки у Кременецькій райраді найбільше депутатів у віці 36-50 років – 20 депутатів, тобто майже половина, що становить  48%,

Депутатської фракції чи групи в Кременецькій райраді, яку можна було б назвати «молодою», на жаль, неможливо визначити, оскільки найбільша кількість депутатів у віці 18-35 років у всіх депутатських фракціях чи групах становить лише 1 депутат. А серед депутатів, обраних від місцевих осередків партій «Батьківщина», «За майбутнє» та «Радикальна партія Олега Ляшка» немає жодного обраного депутата у віці 18-35-ти років. 

«Найстаршою» депутатською фракцією можна беззаперечно назвати  фракцію партії «За майбутнє», де серед 5 обраних  депутатів від цієї партії  -  всі 5 депутатів у віці 51 рік і старші.

А депутатською фракцією, де найбільше депутатів у віці 36-50 років, є фракція партії «Європейська солідарність», де серед 8 обраних депутатів  - у відповідному віковому діапазоні перебувають 6 депутатів, що становить 75 % до загальної кількості обраних депутатів від цієї політсили. 

До речі, жодного депутата у віці 18-35 та 36-50 років немає у фракції «За майбутнє» в Кременецькій райраді.

Однак найбільш збалансованою за віком у Кременецькій райраді є депутатська фракція чи група партії «Голос», де серед 3 обраних депутатів від цієї партії  - по одному депутату у відповідних трьох вікових групах.

Як зазначив директор Центру суспільних досліджень "ПОЛІС" Ігор Процик: “Наймолодшим депутатом Кременецької районної ради є Григорій Мельничук, обраний від місцевої організації партії «Слуга народу», якому всього 20 років, а найстаршим депутатом Кременецької райради є Микола Катеринюк, обраний від партії «Добрий самарянин», якому 64 років. До речі, Григорій Мельничук є наймолодшим депутатом серед депутатів районних рад Тернопільської області, тобто Тернопільської, Чортківської та відповідно Кременецької райрад”.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.05.2024 soroka
Мер Києва Віталій Кличко терміново передав 150 fpv-дронів, квадрокоптери та системи РЕБ захисникам Вовчанська
Мер Києва Віталій Кличко відправив захисникам під Вовчанськ велику партію дронів та системи РЕБ. Невдовзі…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.