«Забрала гроші а котика викинула»: тернополяни розповідають про шахрайку, що вирішила збагатися за рахунок безпритульної тварини

Опубліковано в Новини 15.12.2020

У мережі тернополянка Світлана Мичко розповіла про жінку, яка вирішила збагатитися за рахунок безпритульної  тварини.

–   Хто мене знає, той знає, що я дуже не байдужа до долі безпритульних тварин і завжди намагаюсь допомогти, чим можу, і їм самим, і людям, які займаються їхнім порятунком. Цього разу я рятувала безпритульного котика, якого знайшла одного дня напівживим біля свого під’їзду. Так склалося, що лікувати його почали у вже досить відомому тернопільському зооцентрі «Тритон», де мене в принципі все влаштовувало. Але саме там чекала на мене і зустріч з безсовісною цинічною істотою в образі начебто милої молодої жінки, помічниці ветлікаря, – каже тернополянка.

За словами Світлани Мичко, почувши, що вона змушена залишити котика на перетримку в зооцентрі, бо їде у відрядження шахрайка запропонувала жінці самостійно  доглянути за тваринкою, та заодно зробить їй усі необхідні процедури.

– Зрозуміло, що я зраділа такій пропозиції, тож наступного дня передала Мар’яні Токмаковій ( саме так звати цю людиноподібну істоту) і тварину у переносці, і велику сумку з усім необхідним – лотком-туалетом, наповнювачем, кормом, ліками і тому подібним. За тижневу перетримку заплатила наперед, бо жодних недобрих підозр у мене не виникало, та й сума була не якась велика, ми обмінялися телефонами, з’єдналися у Вайбері, і я із спокійною душею поїхала до Києва, – пригадує пані Світлана.

За словами жінки, її трохи насторожило те, що помічниця ветлікаря не дала своєї повної адреси. Проте, впродовж тижня шахрайка повідомляла про стан котика та навіть присилала кілька фото.

За добу до того, як Світлана Мичка мала забрати тварину назад, помічниця ветлікаря запропонувала залишити її в себе, мовляв, родині він дуже сподобався.

– Я була щаслива! Бо кіт і справді дуже хороший, залишити його собі мені не дозволяли обставини, пристроїти сьогодні дорослу тварину в добрі руки дуже непросто. Позитивні емоції від того, що все вирішилось так швидко і так добре, а також почуття вдячності, мабуть, приспали мій здоровий глузд. Тож я відразу скинула на її картку кошти і на заплановану кастрацію котика, і на 2 щеплення – всього близько тисячі гривень, – розповідає тернополянка.

За словами пані Світлани, після цього вони з шахрайкою домовилися що через тиждень вона прийде забрати переноску та заодно провідати котика. Проте, жінка повідомила, що терміново звільняється з зооцентру а потім просто припинила виходити на зв’язок.

Днів через 10 я випадково побачила в інтернеті фото того нещасного котика з повідомленням, що його знайшли на вулиці неподалік Рєпіна, 16. Та, що «дуже любить тварин», як вона сама про себе розповідала, викинула його, як непотріб, навіть не зважаючи на те, що вночі вже почали братися заморозки, а в нього на спині залишалася чимала ділянка майже без шерсті після зашитої рани! Викинула, не зважаючи на те, що я просила її, віддаючи, що якщо раптом щось, і вона з якоїсь причини не зможе більше тримати, то щоб нікуди не дівала, а зателефонувала мені, і я відразу заберу! Там же біля смітників знайшли і мою переноску, і інші нові і добротні речі, які я передавала разом з котиком. З ним, до речі, слава Богу, усе гаразд, бо добрі люди таки є, але це – вже інша історія, – пише Світлана Мичко.

Також жінка додала, що до «Тритона» шахрайка працювала й в іншій місцевій ветклініці, звідки також пішла з чужими речима. Те ж саме стосується й квартири, яку раніше винаймала шахрайка.

– Чи буду я звертатися у поліцію – ще думаю, бо шкода сил і часу на таке лайно. Наразі ж залишаю тут фотографії, номери телефонів і номер картки, на яку я надсилала гроші, хоча, ймовірно, вона вже це все змінила. Кажуть, до речі, ця особа ще й речами в деяких групах Фейсбуку торгує, то якщо комусь трапиться – майте на увазі.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.