Синоптики розповіли, якої погоди чекати тернополянам найближчим часом

Опубліковано в Новини 09.12.2020

Відома українська синоптикиня розповіла якою буде погода в Україні найближчими днями.

Цю інформацію вона опублікувала на власній сторінці у мережі.

За словами синоптики ні, від завтра на вулиці знову потеплішає.

– Розташування синоптичних армій східного антициклону та західних циклонів завтра розпочинає рух. Південна, південно-західна циклонічність нарешті зсуне потужний антициклон, який стояв міцно кілька днів і приніс в Україну некомфортну, морозну та вітряну погоду. Західна атлантична волога поступово перемагає. 10-го грудня в Україну прийде потепління. Температура повітря протягом дня коливатиметься поблизу нуля, на Заході очікується +2+6 градусів, на Півдні +4+8, в Криму до +12 градусів. Щоправда, найближчої ночі помірні морози, -3-9 градусів, ще затримаються у східних областях, на Дніпропетровщині, Полтавщині та Сумщині. А на решті території України будуть або невеликі "мінуси" або близько нуля. Вітер завтра знову - сильний,  із штормовими поривами, південно-східного напрямку, – пише Наталка Діденко.

Також у західних та північних областях країни може випасти дощ або мокрий сніг.

– Мокрий сніг та дощ найбільш ймовірні в західних областях, на півночі України (окрім Сумщини), в Одеській, Миколаївській, Вінницькій областях, частині Черкаської області, в Кропивницькому з районами. Все, що не ввійшло у цей перелік - завтра без істотних опадів. У Києві четвер буде із сильним південно-східним вітром. Мокрий сніг та дощ більш ймовірні в другій половині дня або надвечір. Найближчої ночі очікується -3-5 градусів, завтра вдень повітря явно буде теплішим, близько нуля градусів, – зазначає синоптикиня. – Зміна повітряних мас завжди супроводжується коливаннями атмосферного тиску, збільшиться хмарність, посилиться вологість повітря, завіватиме штормовий вітер - все це може негативно позначитися на самопочутті. Плюс - ускладниться ситуація на дорогах там, де прогнозуються опади. Вітер може ламати велике гілля та валити конструкції - дуже й дуже обережно під ними.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.