Трьом районам Тернопільщини передали спеціально аварійно-рятувальні автомобілі

Опубліковано в Новини 08.12.2020

Ще три райони Тернопільської області отримали спеціально аварійно-рятувальні автомобілі.

Четвертого грудня, їх передали у підрозділи для виконання завдань за призначенням.

Заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Віктор Устенко вручив ключі від нових автомобілів керівникам пожежно-рятувальних частин Бережанського, Теребовлянського та Заліщицького районів. Відтак на Тернопільщині є уже 7 таких аварійно-рятувальних автомобілів.

- На жаль статистика за кількістю автопригод є невтішна. Рятувальники кожного дня стикаються з надзвичайними ситуаціями. Під час пожежі, паводку чи ДТП ми очікуємо на Вашу допомогу, — каже Віктор Устенко. – Завдяки цим автомобілям рятувальники зможуть швидко дістатися до місця події та надати допомогу потерпілим, де боротьба за життя йде на лічені хвилини, а іноді навіть менше.

Так, кожен автомобіль укомплектований усім необхідним обладнанням, а саме: Гідравлічним аварійно-рятувальним обладнанням (різак, розжим, домкрати), пневматичним аварійно-рятувальним обладнанням (пневматичні подушки), первинними засобами пожежогасіння, системами стабілізації пошкоджених транспортних засобів, аварійно-рятувальними засобами малої механізації, шанцевим інструментом, засобами навігації та оповіщення, освітлювальною установкою, аварійно-сигнальними ліхтарями, допоміжним обладнанням.

- Усі траси державного та національного значення на Тернопільщині перекриваються підрозділами ДСНС на сучасних автомобілях. Нам не стільки важливий автомобіль, як обладнання, яке дозволяє швидко надавати допомогу потерпілим, - зазначає начальник Головного Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області полковник служби цивільного захисту Віктора Маслей.

Аварійно-рятувальні машини для ліквідації дорожньо-транспортних пригод на базі автомобіля FORD RANGER з відповідним обладнанням закупили в рамках Державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні. Ціна одного такого авто — понад 3 мільйони гривень.

До слова, також під час заходу Віктор Устенко вручив нагороди переможцям обласного етапу конкурсу дитячо-юнацької творчості «Безпека в життя – життя в безпеці».

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.