У Тернопільському обласному лабораторному центрі проводять безкоштовне ПЛР-тестування

Опубліковано в Новини 02.12.2020

Технічне забезпечення лабораторії дозволяє виконувати майже дві тисячі тестів за добу.

- В області закуплено достатню кількість тест-систем. Тому я наполягаю, щоб пацієнтів тестували у лабораторному центрі, а не в приватних клініках. Для цього, як мінімум, немає підстав, адже в нас є усі необхідні ресурси. Пацієнт не повинен витрачати кошти на послугу (а це близько 1200 грн), яку держава надає за бюджетні кошти, - зазначає голова ОДА Володимир Труш.

Згідно з постановою головного санітарного лікаря країни Віктора Ляшка, визначено хто і коли має право пройти тестування. Якщо ж у тестуванні відмовляють, або скеровують у приватні лабораторії, звертайтеся у кол-центр (0800 60 20 19) чи в управління охорони здоров’я ТОДА.

До слова, мобільні бригади, які проводять забір зразків для тестування, та лабораторний центр працюють без вихідних. На постійному зв'язку з пацієнтами також повинні перебувати сімейні лікарі. Тому при перших симптомах інфікування не чекайте понеділка.

 

Фото: з відкритих джерел

Прокоментувати:

СОЦІУМ

14.10.2024 soroka
«Це крайній прояв цинізму», – Рада ветеранів Тернопільської області про відповідь ОВА щодо запровадження «Хвилини пам’яті»
Ще 20 вересня під час засідання Рада ветеранів Тернопільської області закликала очільників ТОВА, ТОР та…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.