На Тернопільщині планують відреставрувати замок

Опубліковано в Новини 27.11.2020

У четвер, 26 листопада, у Чорткові з робочою поїздкою з метою початку підготовки до 500-ліття міста у 2022 році побували народна депутатка України, заступниця голови комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук та директор національного заповідника «Замки Тернопілля» Анатолій Маціпура.

Про це повідомляють на сторінці Чортківської міської ради. 

До 500-ліття Чорткова міська рада прагне реалізувати чимало цікавих та надзвичайно важливих проектів – реконструкція центральної площі міста та площі Ринок, годинникової вежі, замку, фасадів історичних будівель у центрі міста тощо. Учора ж на зустрічі обговорили етапи реалізації реконструкції старовинного Чортківського замку.

Керівництво міста разом із народною депутаткою України Євгенією Кравчук мають спільні наміри скористатись урядовою програмою «Велика реставрація» та відновити старовинний Чортківський замок, вдихнувши у нього нове життя та зробити його туристично привабливим.

– Роботи у старовинному Чортківському замку надзвичайно багато. Безумовно, потрібно проводити детальні розкопки всієї території замку, адже за різними джерелами тут є чимало цікавих речей. Також важливо було би відновити дві вежі та дах над палацом. Окрім того, замок повинен бути наповнений життям. Тут можна зробити мистецьку галерею для виставок робіт художників, музейні експозиції, які стосуються історії самого замку, туристичне арт-кафе, сувенірні магазини та чимало цікавого. Сподіваємось, що все задумане реалізується, прокоментував директор заповідника «Замки Тернопілля» Анатолій Маціпура.

Фото: Чортківська міська рада 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

14.10.2024 soroka
«Це крайній прояв цинізму», – Рада ветеранів Тернопільської області про відповідь ОВА щодо запровадження «Хвилини пам’яті»
Ще 20 вересня під час засідання Рада ветеранів Тернопільської області закликала очільників ТОВА, ТОР та…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.