У парках Тернополя зрізуватимуть сухостійні дерева

Опубліковано в Новини 19.11.2020
Зрізання дерев у Тернополі завжди викликає значне занепокоєння серед громадськості. Щоб попередити численні звернення стосовно правомірності порізки дерев у парках Тернополя Державна екологічна інспекція у Тернопільській області повідомляє, що відповідно до Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах та Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах у парку ім.Т.Г.Шевченка, парку «Топільче», Старому парку та парку «Національного відродження» проводитиметься зрізка дерев.
 
Комісійним обстеженням паркових насаджень, за участю Інспекції, у жовтні 2020 р. у перелічених парках виявлено 289 хворих, сухостійних, безлистих дерев, а також аварійних, які створюють небезпеку. Такі дерева несуть потенційну загрозу відвідувачам парку, а тому їх усіх буде зрізано щоб попередити можливі наслідки при погіршенні погодних умов, зокрема, посиленні вітру.
Одночасно, з метою недопущення зменшення площ зелених насаджень, Інспекція постійно ставить вимогу перед органами місцевого самоврядування та балансоутримувачами зелених насаджень здійснювати компенсаційні висадження дерев у кількості не меншій від видалених.
 
Джерело: Державна екологічна інспекція у Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

14.10.2024 soroka
«Це крайній прояв цинізму», – Рада ветеранів Тернопільської області про відповідь ОВА щодо запровадження «Хвилини пам’яті»
Ще 20 вересня під час засідання Рада ветеранів Тернопільської області закликала очільників ТОВА, ТОР та…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.