На Тернопільщині викрили злочинців, які видавали себе за перевізників

Опубліковано в Новини 06.11.2020

Під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури припинено протиправну діяльність міжрегіональної злочинної організації та затримано й оголошено про підозру організатору та її учасникам за ч. 1, 2 ст. 255 (Створення, керівництво злочинною організацією, а також участь у ній), ч. 3, 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах).

За версією слідства, злочинна організація, до складу якої входили 6 осіб, діяла з січня 2019 року на території Дніпропетровської, Запорізької, Тернопільської та інших областей України відповідно до заздалегідь розробленого спільного плану та розподілу ролей. ЇЇ організатор, перебуваючи у місцях позбавлення волі, налагодив схему шахрайських дій під приводом надання логістичних послуг із вантажних перевезень, використовуючи при цьому підроблені документи. Зловмисники, видаючи себе за перевізників, підшуковували через інтернет-ресурси клієнтів, укладали договори з перевезення, надаючи власні транспортні засоби і завантажували товар. Надалі, транспортні засоби з дорогим товаром «зникали» і водії автомобілів більше не виходили на зв’язок з потерпілими.
Під час обшуків, проведених в Київській, Дніпропетровській та Запорізькій областях віднайдено майно потерпілих на суму близько 1 млн гривень. Повідомлено про підозру двом водіям вантажних автомобілів за ч. 3, 4 ст. 190 КК України, які вчиняли злочини під керівництвом та контролем злочинної організації.
Викрито протиправну діяльність спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції в Тернопільській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань  в Тернопільській області ДСР НП України.
Розслідування триває.
 
 
Джерело: пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

Прокоментувати:

СОЦІУМ

14.10.2024 soroka
«Це крайній прояв цинізму», – Рада ветеранів Тернопільської області про відповідь ОВА щодо запровадження «Хвилини пам’яті»
Ще 20 вересня під час засідання Рада ветеранів Тернопільської області закликала очільників ТОВА, ТОР та…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.