На Тернопільщині привласнили кошти, виділені на будівництво медичних амбулаторій

Опубліковано в Новини 07.11.2020

Тернопільською місцевою прокуратурою скеровано до суду кримінальне провадження щодо привласнення бюджетних коштів, виділених на будівництво  амбулаторій, службовому підробленні за ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 209 КК України.

За версією слідства, директор товариства у 2018 році уклала договір з Управлінням охорони здоров’я Тернопільської обласної державної адміністрації щодо будівництва амбулаторій первинної допомоги в регіоні. Під час виконання робіт на об’єктах, з метою заволодіння бюджетними коштами, керівник завищила вартість виконаних робіт у 4 амбулаторіях області на 3,6 млн грн. Достовірно знаючи про відсутність у новозбудованих установах медичного обладнання, передбаченого проектною документацією, директор внесла в документи неправдиві відомості щодо наявності устаткування. На підставі підроблених актів товариству були виплачені кошти з бюджету, якими зловмисниця заволоділа.
Розслідування, що здійснювалось слідчими ГУНП в Тернопільській області, завершено.
Прокурором пред’явлено цивільний позов на суму 3 637 749 гривень.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Джерело: пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

Прокоментувати:

СОЦІУМ

14.10.2024 soroka
«Це крайній прояв цинізму», – Рада ветеранів Тернопільської області про відповідь ОВА щодо запровадження «Хвилини пам’яті»
Ще 20 вересня під час засідання Рада ветеранів Тернопільської області закликала очільників ТОВА, ТОР та…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.