Тернопільська дієтологиня розповіла, чим шкідливі газовані напої

Опубліковано в Новини 06.11.2020

У мережі тернопільська дієтологиня Мар’яна Лебідь розповіла про шкоду газованих напоїв.

Інформацією експертка поділилася на своїй сторінці.

– Вода стає газованою після того, як в неї додають двоокис вуглецю. Газові напої містять вуглекислий газ, який використовують в якості консерванту, для кращого збереження напою. Провокують метеоризм, і стимулють секрецію шлункового соку, який подразнює стінки шлунку. Ортофосфорна кислота (відома як E 338), входить до складу газових напоїв, вона підвищує кислотність не тільки напитку, а й стимулює підвищення кислотності шлункового соку. А також є причиною утворення камінців в нирках, і вимивання кальцію (наслідком може бути остеопороз), – пише Мар’яна Лебідь. –З метою надання організму тонізуючого ефекту, виробники додають у напитки кофеїн. У дітей це веде до порушення нервової системи, сечогінна дія - до зневоднення. Також використовують лимонну кислоту (Е 330), і яблучну (Е 296), які як і будь-які кислоти псують зубну емаль.

Також вона розповідає, що деякі з замінників цукру, які можуть містити напої, провокують сечокам‘яну хворобу, а інші канцерогени, такі як  сахарин і цикломат можуть стати причиною розвитку ракових пухлин.

Експертка рекомендує вживати більше чистої води та помірно натуральних компотів і соків

Прокоментувати:

СОЦІУМ

14.10.2024 soroka
«Це крайній прояв цинізму», – Рада ветеранів Тернопільської області про відповідь ОВА щодо запровадження «Хвилини пам’яті»
Ще 20 вересня під час засідання Рада ветеранів Тернопільської області закликала очільників ТОВА, ТОР та…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.