Двоє тернополян потрапили у шахрайську пастку

Опубліковано в Новини 30.10.2020

Після спілкування з псевдопрацівниками банку з картки 23-річного чоловіка зникло 38 тисяч гривень, а з рахунку 43-річної жінки – майже 37 тисяч гривень.

Обоє потерпілих звернулися за допомогою до співробітників Тернопільського відділу поліції. За словами чоловіка, йому зателефонував незнайомець, який представився менеджером банку, послугами якого він користується.

Співрозмовник повідомив, що картку тернополянина заблокували і для того, щоб не втратити кошти, потрібно надати персональні дані. Чоловік продиктував незнайомцю номер картки та CVV-код. Після цього заявник виявив, що з рахунку зняли 38 тисяч гривень.

43-річна тернополянка теж надала незнайомцю, який представився працівником банку, особисті дані свого банківського рахунку і втратила 37 тисяч гривень. Як розповіла потерпіла, її син продавав через Інтернет велосипед.

До нього зателефонував покупець і погодився перекинути гроші за товар. Картка, на яку мали надійти кошти, належала потерпілій. Відтак до неї зателефонували нібито із банку і повідомили про проблему з рахунком. Під час розмови зловмиснику вдалося вивідати у тернополянки конфіденційну інформацію та зняти з картки кошти.

За обома фактами розпочато кримінальні провадження. Тривають оперативно-розшукові заходи щодо розкриття злочинів.

 

Фото: з відкритих джерел

Прокоментувати:

СОЦІУМ

14.10.2024 soroka
«Це крайній прояв цинізму», – Рада ветеранів Тернопільської області про відповідь ОВА щодо запровадження «Хвилини пам’яті»
Ще 20 вересня під час засідання Рада ветеранів Тернопільської області закликала очільників ТОВА, ТОР та…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.