У Борщівській лікарні створять додаткові ліжкомісця з підключенням до кисню

Опубліковано в Новини 22.10.2020

20 жовтня голова обласної державної адміністрації Володимир Труш побував з робочою поїздкою в Борщівському районі. Зокрема, він відвідав Борщівську районну лікарню, де надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з COVID-19.

- Медзаклади Тернопільщини, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з COVID-19, отримають 14 млн 451 тис. грн субвенції з державного бюджету для забезпечення подачею кисню лікувальних закладів. Уже підготовлено документи для державної комісії з перерозподілу субвенції. У перелік увійшло 26 лікарень. Борщівській районної лікарні буде виділено ще 500 тиc. грн для того, щоб збільшити кількість ліжкомісць з підключенням до кисню. Вже підключено 30 ліжкомісць, а виділені кошти дадуть можливість підключити ще 30 ліжок. Відтак на базі закладу буде 60 ліжкомісць, підключених до кисню, — зазначив Володимир Труш. – У разі збільшення кількості хворих також є можливість перепрофілювати ще два відділення Борщівської районної лікарні та збільшити кількість ліжок до 120.

У лікарні передбачено 80 ліжок для надання допомоги пацієнтам з коронавірусом. Наразі у Борщівській районній лікарні перебуває 57 осіб з коронавірусом, 11 - з підозрою. На кисневому концентраті - 2 осіб, на кисневій масці - 26.

Як розповів директор комунального некомерційного підприємства «Борщівська районна комунальна лікарня» Віталій Гладкий, усі важкохворі підключені до кисневих точок. На сьогодні лікарня не має проблем з кисневим постачанням, однак збільшення кількості точок для кисню дуже необхідно.

- Якщо підрахувати, то за добу йшло 70-75 балонів кисню. Тому ми поставили два кисневих газоаналізатори, місткість яких 4 тисячі кубів. Впродовж двох тижнів також має надійти інше обладнання. Це дасть можливість під'єднати ще додаткові точки для кисню, - говорить Віталій Гладкий.

Також у Борщівській районній лікарні тривають ремонтні роботи з утеплення фасадів. Наразі залишилося утеплити ще одну стіну у центральному корпусі.

Нагадаємо, 9 жовтня на засіданні Кабінету Міністрів України було прийнято відповідну постанову. В Тернопільській області ці кошти будуть використані на підведення кисню до 549 ліжок, придбання 86 концентраторів та 520 балонів та медичного кисню.

Фото: ТОДА

Прокоментувати:

СОЦІУМ

14.10.2024 soroka
«Це крайній прояв цинізму», – Рада ветеранів Тернопільської області про відповідь ОВА щодо запровадження «Хвилини пам’яті»
Ще 20 вересня під час засідання Рада ветеранів Тернопільської області закликала очільників ТОВА, ТОР та…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.