Версія для друку

На Тернопільщині посадовці, які контактували з хворим на COVID-19, відмовляються йти на карантин

Опубліковано в Новини 11.09.2020

Працівники Монастирської районної ради продовжують ходити на роботу попри те, що контактували з хворим на COVID-19 посадовцем РДА.

Про його захворювання стало відомо час мітингу місцевих мешканців проти дистанційного навчання.

Про це жителька міста розповіла у мережі.

Жінка запевняє, що хворий відвідував заходи, а особи, що контактували з ним вже під час хвороби відмовляються йти на карантин і продовжують роботу.

– Всі працівники районної ради ходять на роботу, ніхто з них не знаходиться на самоізоляції як вчителі, наприклад, які сиділи 2 тижні коли захворіла одна вчителька. Голова Монастириської РДА на річниці депортації лемків, вже знала про діагноз посадовця з районної ради (що підтверджують присутні на заході) і не повідомила відповідні органи про порушення правил карантину, хоче це  прямий обов'язок. Тепер вони всі в один голос "розповідають", що були з  ним не в контакті. От цікаво хто окрім них самих в це вірить? – пише Світлана Безділь. – Є ж не тільки слова, а й ще записи з камер.  А скільки потенційних контактів відбулося у голови районної ради, який більше за всіх спілкується з хворим? Тепер скажіть про яке подолання короновірусу в районі може йти мова, якщо перші керівники  району, і їх апарат вчиняють такі безвідповідальні дії? Наражаючи людей на небезпеку вони розповідають як мешканцям району дотримуватися карантину?

Також жінка зазначила, що на зустрічі були присутні працівники поліції, які зафіксували слова про хворобу посадовця, а заступник начальника відділу поліції зареєстрував повідомлення про той факт, який став відомим під час зустрічі.