На Тернопільщині відійшов у вічність воїн УПА

Опубліковано в Новини 03.09.2020

На Теребовлянщині помер 91-річний Омелян Трач голова Теребовлянської районної станичної управи Братства ОУН-УПА імені подружжя Прусаків.

Про це повідомили на сторінці ГО "Теребовлянська вежа".

–  Попри надповажний вік Омелян Петрович був до останніх днів надзвичайно активним та дієвим громадським діячем не лиш Теребовлянщини, а й Тернопілля. Мабуть, жоден захід, зорганізований Тернопільською обласною управою Всеукраїнського Братства ОУН-УПА ім. Генерала Романа Шухевича - Тараса Чупринки «Лисоня», не відбувався без його участи, – зазначено у дописі. – Честь, шана та безмежна вдячність нескореним українським воїнам! Нехай Господь упокоїть душу пана Омеляна та прийме його до Царства Небесного, вічна пам’ять!

Довідка:

Омелян Трач – активний учасник національно-визвольного руху у 80-х – 90-х роках минулого століття, член Теребовлянської районної станичної управи Братства воїнів ОУН-УПА ім. подружжя Прусаків, Теребовлянської районної Спілки  політв'язнів і репресованих України.

Нагороджений грамотами та подяками Теребовлянської районної ради та Теребовлянської районної державної адміністрації, Тернопільської обласної ради, почесною відзнакою Тернопільської обласної ради «70-річчя створення Української Повстанської Армії» та ювілейною медаллю «75 років створення УПА».

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.