Тернопільські депутати підтримали звернення до Президента України, Кабміну та ВРУ щодо захисту медиків

Опубліковано в Новини 30.05.2020

На черговій 50-ій сесії депутати Тернопільської міської ради звернулися до Президента України, Прем’єр-міністра України та Голови Верховної Ради України щодо захисту медичних працівників та забезпечення їх усім необхідним для допомоги пацієнтам і захисту громадян.

Текст звернення додається:

 

Президентові України Зеленському В.О.

Голові Верховної Ради України Разумкову Д.О.

Прем’єр-міністрові України Шмигалю Д.А.

 

Пандемія коронавірусної хвороби (COVID-19) є викликом як для держави в цілому, так і для лікарів і медичного персоналу закладів охорони здоров’я. Щоб протистояти поширенню хвороби, медичний персонал потребує забезпечення усім необхідним для допомоги пацієнтам і захисту громадян.

            Верховна Рада України ухвалила низку законів, якими передбачено виділення коштів для боротьби з пандемією. Однак їх реалізація вимагає ухвалення невідкладних рішень на найвищому державному рівні.

            До цього часу не вирішене питання виплат медичним та іншим працівникам, які безпосередньо залучені до боротьби з коронавірусом. Засобів індивідуального захисту належної якості бракує. Про проведення масового тестування, ефективність якого показує міжнародний досвід, доводиться лише мріяти. Зрештою, повсякдень ризикуючи життям і здоров’ям, лікарі та медичний персонал не отримали гарантії страхових виплат у разі захворювання на коронавірусну хворобу (COVID-19).

Зважаючи на це, закликаємо:

  1. Забезпечити виконання законодавчих вимог щодо виплати 300% доплати медичним та іншим працівникам, залученим до протидії поширення коронавірусної хвороби. Вважаємо доцільним здійснювати виплати не за погодинними (чи похвилинними) розрахунками, а за фактом залучення до боротьби з коронавірусом. Вимагаємо притягнути до відповідальності всіх, хто саботує виконання цих рішень.
  2. Організувати забезпечення медичних та інших працівників, залучених до протидії коронавірусній хвороби, засобами індивідуального захисту належної якості і в необхідній кількості.
  3. Передбачити на рівні Закону України обов’язкові страхові виплати для медичних працівників у разі захворювання на коронавірусну хворобу (COVID-19), а не лише у разі встановлення групи інвалідності.
  4. Організувати проведення масового тестування населення для отримання адекватного бачення епідемічної ситуації у всіх регіонах держави. Забезпечити медичних працівників необхідним для цього обладнанням і матеріалами.

Звернення прийнято на пленарному засіданні п`ятдесятої сесії Тернопільської міської ради 29.05.2020.

Міський голова Тернополя                         _                                           С.В.Надал

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.