За працевлаштування за кордоном 41-річний чоловік вимагав у тернополян 400 євро

Опубліковано в Новини 29.05.2020
Заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчиненим повторно інкримінують 41-річному мешканцю Тернопільського району.
Слідчі Тернопільського відділу поліції скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.190 КК України. 
 
Поліцейські встановили що, зловмисник переконував потерпілих у тому, що шукає водіїв для здійснення перевезень вантажу з України у Німеччину. Однак, аби офіційно працевлаштуватися, потрібно було отримати робочу візу та виготовити деякі інші документи. Всі організаційні питання чоловік "вирішував" сам, беручи за послуги по 400 євро.
 
Передавши майбутньому роботодавцю копії своїх закордонних паспортів, ідентифікаційних кодів та водійських посвідчень й оплативши по 400 євро, тернополяни стали чекати, що їм з дня на день зателефонують і покличуть на роботу. Проте марно. Зловмисник зник і на телефонні дзвінки перестав відповідати. Потерпілі звернулися за допомогою до поліції.
 
Особу шахрая оперативники встановили. Щодо нього було розпочато кримінальне провадження за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчиненим повторно, адже 41-річний житель Тернопільського району раніше вже притягувався до відповідальності за аналогічний злочин. Яке покарання за скоєне понесе зловмисник – вирішить суд.
 
Фото: з відкритих джерел
 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.05.2024 soroka
Мер Києва Віталій Кличко терміново передав 150 fpv-дронів, квадрокоптери та системи РЕБ захисникам Вовчанська
Мер Києва Віталій Кличко відправив захисникам під Вовчанськ велику партію дронів та системи РЕБ. Невдовзі…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.