«Сповідь не може відбуватися онлайн», – священник з Тернопільщини

Опубліковано в Новини 14.04.2020

Отець Олексій Філюк з Лановеччини у спільноті «Моя Лановеччина» дає відповіді місцевим жителям на питання, що стосуються відвідування церкви у період карантинних обмежень.

Священник наголосив на тому, що сповідь не може відбуватися онлайн, оскільки є ризик порушення таємниці.

– Люди запитують я відповідаю... Зараз більшість храмів є відкритими, хоча богослужіння проводять без людей. Протягом дня можна прийти і приступити до Святої сповіді, дбаючи про свою і священника безпеку. Коли йдеться про питання Великодньої сповіді, на що ми кладемо обов’язок, то так, її треба зробити тоді, коли закінчиться карантин. Ми не маємо ставити певні часові межі, тим більше, що в храмах сповіді є протягом усього року. Незалежно від карантину, завжди є можливість сповіді. А чи може сповідь відбуватися в режимі онлайн? Чи це правильно? Єдине, чому сповідь не може відбуватися онлайн, тому що вона зобов’язує до таємниці. А тут є небезпека порушення цієї таємниці. Тому сповідь онлайн чи по телефону неможлива, зазначив Олексій Філюк.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.