Тернопільських велосипедистів просять бути обачнішими

Опубліковано в Новини 16.08.2016

Сектор комунікації ГУНП в області просить і рекомендує: кататись на своїх двоколісних транспортних засобах дорогами Тернополя потрібно обачніше. Адже трохи більше як за тиждень було зафіксовано 4 ДТП за участі велосипедистів.

Останній неприємний випадок трапився, коли водій автомобіля збив 44-річного ровериста, якого зі струсом головного мозку, вивихом плеча та травмою живота направили до лікарні.

Тому правоохоронці наголошують:

  • Пересування на велотранспорті по дорогах загального користування дозволяється особам від 14 років. 
  • Велосипед має бути обладнаним звуковим сигналом, світло-відбивачами (ззаду - червоного кольору, спереду білого, по боках - оранжевого), фарою (якщо поїздка відбуватиметься в нічний час)
  • Рух на двоколіснику повинен здійснюватись по крайній правій смузі, якомога ближче до узбіччя.

Також, не варто нехтувати і додатковими рекомендаціями. Так, не потрібно поспішати, в деяких випадках саме це призводить до неприємних ситуацій. Не сподіватись, що вас завжди пропускатимуть кермувальники автомобілів. Рекомендовано завжди тримати безпечну дистанцію, бути обізнаними і враховувати правила дорожнього руху для водіїв інших транспортних засобів.

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

01.05.2024 soroka
Допомога з тилу: «Військова пошта» знову везе на фронт посилки
«Українська команда» Тернопільщини знову вирушила на фронт з допомогою. У межах проекту «Військова пошта» волонтери…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.