На «закритих» сесіях Монастириської міської ради намагаються щось приховати?

Опубліковано в Новини 01.08.2016

Депутатка Монастириської міської ради від партії «УКРОП» Світлана Безділь звертає увагу громадськості на те, що сесії органу влади стали закритими, а міський голова відмовляє у веденні онлайн-трансляції.

У свій час зі зверненнями з цього питання до очільника міста вже зверталися активісти, проте отримали відписку про те, що такого роду запит можуть подавати тільки депутати. У такому випадку своїх правом на звернення скористалася Світлана Безділь, але отримала тільки відписку.

 - Монастириська міська рада зробила із сесій якесь закрите приватне підприємство, не хочуть надавати відеозапис. В регламенті ради є обумовлено, що має бути онлайн-трансляція або принаймні запис. А у нас голова відмовив на два звернення громадян про надання відео, обґрунтовуючи це тим, що запити можуть давати лише депутати. Що ж, я як депутат також подала звернення, але отримала дуже дивну відповідь, - розповідає сатй "Тернополяни" Світлана Безділь.

Депутат розповідає, що у відповіді пишеться, ніби обранці мають звертатися не на ім'я міського голови, а секретаря міської ради. До того ж, посилаються на прийнятий регламент, хоча є Закон України, Стаття 49, де є права в обов'язки депутата. На попередні запити пропонувалося конкретизувати потребу, аби рада могла надати уривок запису. Це Світлану Безділь дивує, адже громадяни мають мати доступ до повного відео засідань. Також зауважує, що записи перестали оприлюднюватися відтоді, як міський голова і секретар почали виносити на голосування рішення про видачу собі ж премій, які, до речі, становлять 50-70% від окладу.

- Ми підняли декларацію секретаря міської ради за поточний рік і виявилося, що у він отримує 8 тисяч гривень. Це в Монастириській, у маленькому місті, це ж не Тернопіль. Окрім цього, я порівняла підписи міського голови на різних документах і вони дуже відрізняються, імовірно,  мій запит міг підписувати хтось інший, - розповідає депутатка.

На цьому Світлана Безділь не збирається зупинятися і спільно з громадськими активістами буде подавати наступні запити та добиватися трансляцій і гласності. 

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

01.05.2024 soroka
Волонтери «Української команди» відправили допомогу воїнам на Херсонський та Донецький напрямки
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відправив чергову допомогу на фронт. Медикаменти та побутові…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.