Тернопільські «жартівники» платитимуть за витівки

Опубліковано в Новини 27.07.2016

Перевіряти правоохоронців на швидкість нині дорого.

«Невідомі перекрили шлагбаумом вулицю і не дають можливості проїхати», – саме такий виклик надійшов патрульним вчора, близько 15-ї години. Коли полісмени приїхали на виклик, з’ясувалося, що заявник напідпитку вирішив пожартувати. Дорога й справді була перекрита, але це працівники дорожньої служби проводили ремонтні роботи. За такий жарт полісмени склали на заявника постанову за ст. 183 КУпАП, яка передбачає штраф у розмірі 3-х неоподаткованих мінімумів. За липень патрульні винесли вже більше 10 постанов за неправомірні виклики, йдеться на сторінці патрульної поліції Тернополя.

– Насправді таких викликів у день буває по кілька, просто не завжди заявник вірно говорить свої анкетні дані, трапляється, що патрульні приїжджають, а на місці нікого нема, – розповідає начальник патрульної поліції Тернополя Володимир Струк. – Найчастіше у такий спосіб розважаються нетверезі тернополяни. Днями на планшет патрульних поступив виклик від заявника, що його нібито намагався переїхати потяг або чоловік скаржився, що в нього викрали автомобіль, але врешті-решт з’ясувалося, що його просто забрала дружина… Був випадок, коли громадяни вирішили перевірити наскільки швидко приїдуть на виклик патрульні.

Прикро, що такі люди не до кінця розуміють, що розважаючись в такий спосіб, вони забирають можливість у полісменів оперативніше приїхати на виклик до тих, кому дійсно потрібна допомога.

 

Управління патрульної поліції Тернополя попереджає, що за неправомірні виклики передбачений штраф у розмірі 51 гривень або позбавлення волі до двох років, відповідно до ст. 383 ККУ.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.