Тернопільщину гідно представили на всеукраїнському рівні

Опубліковано в Новини 27.07.2016

Та завоювали багато нагород.

Дев’ятеро представників Тернопільського центру «Інваспорт» стали учасниками Кубку України з легкої атлетики серед спортсменів-інвалідів з ураженнями опорно-рухового апарату, вадами зору та вадами розумового і фізичного розвитку. Такі змагання з 14 до 16 липня тривали у місті Кропивницький (Кіровоград). На цьому турнірі спортсмени-інваліди Тернопільщини завоювали шість золотих, шість срібних і три бронзових медалі, повідомляє прес-служба ТОДА.

Щодо особистих результатів, то серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату Валерій Тарасов (1996 р.н., клас Т-36) у бігу на 100 м був десятим, у бігу на 400 м здобув бронзову нагороду, зайнявши третє місце, у бігу на 800 м став срібним призером (тренер Віктор Ворко); Володимир Гродзік (1983 р.н., клас F-36) у штовханні ядра посів четверте місце, а у метанні диска – п’яте (тренер Іван Салук); Едуард Каськів (1978 р.н., клас F-44) виборов дві срібні медалі – у штовханні ядра (2 місце) та у метанні диска (2 місце), а у метанні списа став четвертим (тренер Іван Салук); Микола Божемський (1991 р.н., клас F-46) у штовхання ядра був шостим, у метанні списа завоював «золото» (тренер Іван Салук).

Серед спортсменів з вадами зору Дмитро Мурдза (1997 р.н., клас T-11) виборов срібну і золоту медалі – у бігу на100 м посів друге місце, а у бігу на 200 м – перше (тренер-гайд Віктор Ворко), Василь Горобець (1959 р.н., клас T-13) у штовханні ядра зайняв четверте місце, у метанні диска здобув «золото», посівши перше місце, а у метанні списа – «бронзу» за третє місце (тренер Олег Юзчишин).

Серед спортсменів з вадами розумового та фізичного розвитку Микола Хрупалик (1996 р.н., клас F-20) у бігу на 1500 м став четвертим, у стрибках у висоту отримав друге місце і срібну медаль, у стрибках в довжину став п’ятим (тренер Віктор Ворко). Ще дві золотих медалі і одна бронзова на рахунку у кандидата в майстри спорту Сергія Волохатого (1999 р.н., клас F-20) – за перше місце у стрибках у висоту та потрійному стрибку і третє місце – у стрибках в довжину (тренер Віктор Ворко). Ще дві медалі – золоту і срібну – серед спортсменів цієї нозології інвалідності виборола майстер спорту з Тернополя Оля Зазуляк (1994 р.н., клас F-20), яка стала переможницею у потрійному стрибку та срібною призеркою у стрибку в довжину (тренер Іван Салук).

 

(На головному фото Ольга Зазуляк разом з тренером Іваном Салуком)

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.