Нетверезі за кермом тернополяни «попадуть» на кругленьку суму

Опубліковано в Новини 25.07.2016

Згідно з новим законом.

Лише упродовж суботи, 23 липня, патрульні поліцейські зупинили 3-х нетверезих водіїв, зазначила прес-служба УПП у Тернополі. А з початку липня полісмени вже оформили 32 адмінматеріали за ст. 130 КУпАП – керування автомобілем у стані сп’яніння. Відсьогодні, після підписання Президентом закону, розмір штрафу за цією статтею значно зросте.

Так, за водіння в нетверезому стані перший штраф складе 10200 грн. плюс позбавлення права керування на один рік. Удруге штраф за таке правопорушення вже складатиме 20400 грн. і три роки без права керування автомобілем, а якщо втретє водія впіймають на цьому порушенні – штраф у розмірі 40 800 грн. з позбавленням права керувати автомобілем упродовж 10 років.

– Маємо надію, що підвищення штрафів за керування напідпитку дасть свій результат, – зауважує начальник Управління патрульної поліції Тернополя Володимир Струк, – бо водії, перехиливши чарку, сідають за кермо, сподіваючись, що їм вдасться доїхати непоміченим. Втім вони не враховують того, що у стані сп'яніння суттєво знижується увага та швидкість реакції і часто-густо вони виконують небезпечні маневри, а це нерідко призводить до ДТП. Безперечно, нетверезий водій – злочинець!

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.