Студенти на Тернопільщині знайшли місце і для відпочинку, і для роботи

Опубліковано в Новини 25.07.2016

Розумно сплановане господарство може поєднувати такі дві функції.

Нещодавно завершилася перша таборова зміна на базі відпочинку Чортківського державного медичного коледжу „Зорепад”, яка знаходиться у с. Більче-Золоте Борщівського району.

Сотні студентів Чортківського державного медичного коледжу під куруванням викладачів оздоровились та відпочили на спортивно-оздоровчій базі «Зорепад», яка розташована у мальовничій місцині Тернопілля біля с. Більче-Золоте. Власне тут, на березі річки Серет, вони провели десять незабутніх днів, які були вщерть наповнені веселощами, радістю та сміхом.

Колишній літній табір, завдяки вмілому господарюванню нинішнього керівництва на чолі із директором коледжу канд.мед.наук, заслуженим лікарем України, депутатом обласної ради Любомиром Біликом, перетворився на потужне господарство з розвиненим спортивно-оздоровчим комплексом. На території бази є обладнані будиночки, їдальня, тенісні корти, водні велосипеди, катамарани, спортивні майданчики, відкритий басейн, а також обширні території, які використовуються для садівництва, городництва, розведення свійських тварин. Є свої коні. Бажаючі опановують ази кінного спорту на власному іподромі, а також, скориставшись сеансами іпотерапії, мають можливість зміцнити своє здоров’я.

До розвитку бази долучаються як студенти, так і викладачі коледжу. Левова частка продуктів вирощується саме в Більче-Золотому.

На території бази посаджений новий сад із понад 1000 молодих саджанців фруктових дерев та понад 5000 кущів чорної та червоної смородини, закладено аптечний город для вирощування лікарських рослин. Багата рослинність на власних угіддях дає можливість майбутнім фармацевтам вивчати флору краю та проходити практику з фармакогнозії, а зібрана сировина використовується у студентській їдальні для збагачення чаїв фітокомпонентами з метою профілактики захворюваності на ГРВІ.

Попри відпочинок студенти займались суспільно-корисною працею. Майбутні медики доглядали за птицею та худобою.

 

Студенти мали потужну культурну, спортивну та туристичну програму.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.