Експерти кажуть, що Тернопільщина повинна захищати своїх виробників

Опубліковано в Новини 26.02.2016

Цілі та напрямки стратегії розвитку малого та середнього бізнесу Тернопілля окреслили представники проекту USAID «Лідерство в економічному врядуванні». Робоча зустріч з представниками облдержадміністрації та підприємцями області відбулась 25 лютого.

Як зазначила директор департаменту економічного розвитку, інвестиційної діяльності та міжнародного співробітництва ОДА Галина Воляник, підприємства повинні ставити за мету вийти на ринки ЄС .

- Наше завдання – допомогти бізнесменам у діяльності та спрямувати їх у потрібне русло. Це дозволить реалізувати успішні проекти стратегії та в подальшому вивести підприємців на ринки ЄС, - зазначила Галина Воляник.

Експерти обговорили перспективи для створення бренду товарів області. Також мова йшла про активнішу співпрацю із університетами щодо забезпечення підприємств робітниками.

 

- Потрібно розширювати напрямки діяльності, тобто від сфери торгівлі переходити на виробництво чи переробну галузь. Варто створити політику регіонального протекціонізму та майданчик для презентації своїх товарів, - додав представник проекту Артур Ковальчук.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.