Мешканець Тернопільщини ледь не підірвав себе та власне помешкання

Опубліковано в Новини 31.01.2019

Предмет, ззовні схожий на гранату РГД-5 ховав у власному будинку мешканець села Витківці.

Поліцейські отримали оперативну інформацію, що чоловік може зберігати на господарстві небезпечні предмети. У ході перевірки вона підтвердилася. Під час санкціонованого обшуку правоохоронці знайшли боєприпас і запал до нього та направили знайдене на експертизу до Тернопільського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру. Господар пояснив, що вибухівку він знайшов у лісопосадці біля ставка кілька років тому. За його словами, злочинних намірів на її використання у нього не було.

За фактом протиправних дій розпочато кримінальне провадження за частини 1 статті 263 ККУ (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Порушнику може загрожувати покарання від двох до п’яти років ув’язнення, зазначають поліцейські.

Правоохоронці вкотре наголошують: за незаконне зберігання зброї, вибухових матеріалів та спеціальних засобів законодавство передбачає як адміністративну, так і кримінальну відповідальність. Жителі краю ще до 3 лютого можуть принести до відділів та відділень поліції усі небезпечні предмети, уникнувши при цьому покарання.

Фото: з відкритих джерел

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.10.2024 soroka
Доставка товарів і посилок з Туреччини
Туреччина вже давно перетворилася на один із ключових ринків для імпорту різноманітних товарів. І це…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.