Тернопільщину відвідав почесний консул

Опубліковано в Новини 24.11.2018

Тернопільщина відкрита до співпраці, тут реалізовується прозора інвестиційна політика. Окремим в напрямі поглиблення співробітництва є ділові стосунки з Бельгією. У четвер, 22 листопада, нашу область відвідав Ярослав Гарцула –  Почесний Консул Його Величності Короля Бельгії у Західному регіоні України.   

Розмова із керівництвом краю стосувалася розвитку двостороннього співробітництва у сфері економіки, туризму, культури та освіти. Водночас, Почесний Консул презентував свою книгу "Бельгія така далека, така близька". У книзі, за його словами, є багато про Тернопільщину, адже історія області тісно пов’язана з історією Бельгії. Перш за все через Першу світову війну. На Микулинецькому кладовищі у Тернополі поховані загиблі бельгійські вояки.

Крім того, тепер нашу область з Бельгією буде пов’язувати ще один напрям дружніх відносин – у Тернополі та Збаражі в наступному році встановлять меморіальні дошки Отцю Франс-Ксаверу Боннау. Він був одним із перших українських дипломатів бельгійського походження, який у 1919 році очолив дипломатичну місію Директорії УНР у Ватикані як Посол. «Пам'ять про Україну – це пам'ять мого життя і моєї боротьби за український народ», – любив казати Отець.

Почесний Консул пан Ярослав Гарцула  подякував голові ТОДА Степану Барні, а також його заступникам за зустріч.

«Тернопільська область входить до мого консульського округу, як і Волинська, Львівська та Івано-Франківська. Це ті області за якими я закріплений і де працюють бельгійські інвестори. Тернопільщина – для мене важлива, тому що її історія пов’язана з історією Бельгії. І я дякую голові обласної адміністрації, що він активний і ставиться з великою увагою до інвесторів. Це говорить про рівень культури і чиновника високого масштабу», – зазначив Почесний Консул.

А щодо встановлення меморіальних дошок, то він зауважив: «Країна, яка йде вперед, мусить мати історію».

Фото: ТОДА

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.10.2024 soroka
Доставка товарів і посилок з Туреччини
Туреччина вже давно перетворилася на один із ключових ринків для імпорту різноманітних товарів. І це…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.