На Тернопільщині ще двоє дітей-сиріт отримали житло від держави

Опубліковано в Новини 22.11.2018

Належної уваги та підтримки як ніхто інший потребують діти-сироти й діти, позбавлені батьківського піклування. Відтак в області ведеться чітка і злагоджена робота, спрямована на забезпечення житлом даної категорії.

Про це повідомляють у Тернопільській обласній державній адміністрації 

Квартира, що отримали 18-річний Віталій Стельмах та 17-річний Володимир Романюк, — двокімнатна, загальною площею 62,4 м. кв. Розташована у зведеному торік будинку покращеного планування.

Хлопці перебували на позачерговому квартирному обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

Натомість Віталій хоче вступити до тернопільського навчального закладу, аби освоїти фах механіка.

 - Завдяки цій підтримці держави я отримав певний старт для подальших звершень. Тепер за жодних обставин не виїжджатиму за кордон і працюватиму лише тут, на рідній землі, — переконаний хлопець.

Майже 6 млн 26 тис. грн додатково виділено цьогоріч на вирішення проблематики забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Відтак впродовж двох останніх років на цю потребу було спрямовано майже 10 млн грн, повідомив Степан Барна.

Довідково:

Віталій Стельмах проживає та виховується в дитячому будинку з 2006 року, в який потрапив з будинку дитини. У 2003 році в хлопця померла мати, у 2009 році — батько.

Володимир Романюк в дитячому будинку сімейного типу виховується з 2007 року, після позбавлення матері батьківських прав. Після смерті матері у 2012 році набув статусу дитини-сироти.

Обоє хлопців навчаються в 11-му класі Залісцівського НВК Шумського району.

Мати-вихователька — Любов Бальчос на даний час виховує дев'ятьох дітей — семеро прийомних та двоє рідних. Раніше у її дитячому будинку сімейного типу проживало 18 діток — семеро рідних та 11 прийомних.

Фото: ТОДА

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.10.2024 soroka
Доставка товарів і посилок з Туреччини
Туреччина вже давно перетворилася на один із ключових ринків для імпорту різноманітних товарів. І це…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.