Тернопіль отримав статус Тернопільської міської територіальної громади

Опубліковано в Новини 22.11.2018

Тернопіль став першим обласним центром в Україні, який завершив процедуру приєднання навколишніх сіл у територіальну громаду. Адже саме 21 листопада Кабінет Міністрів України вніс зміни до перспективних планів формування територій громад.  Відтак, цей крок став останнім до створення Тернопільської міської територіальної громади.

 - Приєднання Курівецької, Малашовецької, Чернихівської та Кобзарівської сільських рад та створення єдиної міської територіальної громади дає нові перспективи для розвитку восьми сіл та Тернополя, а також для громади в цілому, - зазначає очільник Тернополя Сергій Надал.

Пройдений чималий шлях по приєднанню сіл до міста обласного значення. Адже весь алгоритм складався з 10 кроків і передостанній відбувся 14 листопада 2018 року на сесії Тернопільської міської ради, коли прийнято рішення «Про добровільне приєднання чотирьох сільських територіальних громад – Курівецької, Малашовецької, Чернихівської та Кобзарівської до територіальної громади обласного центру та міста обласного значення Тернопіль». 21 листопада Кабінет Міністрів України вніс зміни до перспективних планів формування територій громад і таким чином вже від сьогодні, 22 листопада Тернопіль отримав статус Тернопільської міської територіальної громади.

До слова, рішення інших міст обласного значення, зокрема Вінниці набирає чинності 29 листопада, а Житомира – 1 грудня. Відтак, Тернопіль став першим серед обласних центрів країни, який завершив процедуру приєднання навколишніх територіальних громад до міста обласного значення.

Довідка. Консультативну допомогу у проходженні всіх етапів приєднання надавали регіональні консультанти офісу реформ при Тернопільському регіональному відділенні АМУ в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), що реалізується спільно з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Фото: ТМР

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.10.2024 soroka
Доставка товарів і посилок з Туреччини
Туреччина вже давно перетворилася на один із ключових ринків для імпорту різноманітних товарів. І це…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.